Payroll bureaus vergelijken met de juiste selectiecriteria

Payroll bureaus vergelijken met de juiste selectiecriteria

Als een bedrijf niet alleen de loonadministratie, maar ook de arbeidsovereenkomst en andere formaliteiten wil uitbesteden, dan is payrolling de juiste oplossing. Payrolling betekent dat een persoon niet in het eigen bedrijf wordt aangenomen, maar via een derde partij die gespecialiseerd is in payrolling. Payroll bureau vergelijken helpt je de beste keuze te maken.

Op het gebied van payroll services is de trend steeds meer gericht op web-based payroll. Hier stelt de curator of de personeelsadministratie de software ter beschikking via het internet. Profiteer van de jarenlange ervaring met payroll. Ze garanderen een snelle verwerking van je loonlijst en zelfs bij ingewikkelde factureringszaken kun je op payroll bureaus rekenen. Een team van ontwikkelaars werkt continu om de software up-to-date te houden en voortdurend te verbeteren. Bij het opstellen van de payroll besteden we natuurlijk aandacht aan de naleving van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming.
Bij een payroll bureau heb je een persoonlijk contact dat altijd voor je beschikbaar is. Ze zijn altijd telefonisch bereikbaar en bereid om al je vragen te beantwoorden. Via individuele contactpersonen bieden zij je een betrouwbare klantenservice en samen vinden ze voor elk probleem een oplossing.

Payroll diensten en web-based payroll

Payroll diensten met web-based payroll accounting zijn ook al enige tijd beschikbaar (dit wordt voornamelijk aangeduid als internet of e-payroll). Sommige van deze payroll diensten hebben zeer goede prijsmodellen en bieden ook gemengde vormen van documentinvoer. De belangrijkste voordelen van een op internet gebaseerde salarisadministratie zijn enerzijds de actualiteit van de gegevens en anderzijds de vermindering van de inspanningen die nodig zijn om een interne IT-infrastructuur voor de personeelssoftware te onderhouden. Voor nieuw opgerichte bedrijven en kleine bedrijven is de web-based payroll een van de meest kosteneffectieve varianten van payroll accounting.

Uitbesteding van de salarisadministratie

De loonadministratie in een KMO is vaak tijdrovend en duur. Bovendien moet de loonadministratie zeer correct worden bijgehouden. Het uitbesteden van de salarisadministratie heeft de volgende voordelen:
• Vaak goedkoper dan een interne oplossing.
• Met web-based payroll software onafhankelijk van tijd en plaats.
• Professionele salarisadministratie.

Services payroll bureaus:

1. Beheer Monitoring van maandelijkse factuurdatums, voorzorg melding op eigen verantwoordelijkheid
2. Personeelsveranderingen, registratie van maandelijkse veranderingen in personeel (binnenkomst, vertrek, onderbrekingen, enz.).
3. Payroll creëren van de huidige maandelijkse payrolls met alle bijbehorende evaluaties zoals werknemersoverzicht, betalingsoverzicht, salarisverslag, bijdragenoverzicht en contributiestaten voor zorgverzekeraars en pensioenfondsen etc.
4. Correcties creëren van alle correcties voor voorgaande maanden en indien nodig als onderdeel van de huidige volgende maand
5. Belastingaangifte en elektronische verzending van de aangifte inkomstenbelasting, controle van het verwerkingslogboek van het ontvangende bureau, correctie van opvallende feedback
6. Ziektekostenverzekering voor sociale verzekering, elektronische verzending van alle berichten, testen van verwerkingslogboeken van het ontvangpunt, correctie van opvallende rapporten, Bepaling van de verwachte premieschuld voor sociale verzekeringen
7. Betalingsoverzicht, bestanden in SEPA-formaat voor online bankieren
8. Verzoeken voorbereiding van terugbetalingsverzoeken voor doorbetaling.
9. Boekhouding creatie van het boekhoudingsdocument voor overschrijving op financiële boekhouding op papier of gestandaardiseerd elektronisch invoerformaat
10. Besturing van het Excel-bestand met gesorteerde details van de maandelijkse salarisprocessen, die tot het laatste cijfer kunnen worden geëvalueerd in combinatie met belangrijke HR-stamgegevens die een evaluatie mogelijk maken die voldoet aan de controlevereisten (Gross-to-Net)
11. Verstrekking van documenten via het online portaal
12. Archivering elektronische archivering van factuurresultaten, evaluaties, verzendlogboeken, testrapporten en certificatie-exemplaren

Meer informatie: https://payrollopties.nl/


Reageren is niet mogelijk.