Hier moet je op letten bij het afsluiten van een woonverzekering

Hier moet je op letten bij het afsluiten van een woonverzekering

Wanneer we het hebben over een woonverzekering, dan wordt er vaak gedoeld op de combinatie van een opstalverzekering en inboedelverzekering. Soms gebruikt men ook de term woonverzekering pakket. Hier zit dan ook de aansprakelijkheidsverzekering en eventueel een buitenhuis dekking of reisverzekering bij inbegrepen.

Heb je een koopwoning? Dan is het aan te raden om zowel een opstal- als inboedelverzekering af te sluiten. Heb je een huurwoning? Dan is een inboedelverzekering vaak voldoende. De verhuurder is doorgaans verzekerd voor schade aan het huis zelf. Maar waar moet je nu op letten bij het afsluiten van een goede en goedkope woonverzekering? Hieronder vind je een aantal tips van Woonverzekeringspakket.nl

 

 1. Sluit de inboedel- en opstalverzekering bij 1 maatschappij af
  De inboedelverzekering dekt alle “losse” spullen in huis. Denk aan je TV, meubels of gereedschap. Een opstalverzekering dekt het huis zelf. Denk aan schade aan de muren of het dak. Sluit beide verzekeringen bij voorkeur bij 1 maatschappij af. Je ontvangt dan vaak pakketkorting.

 

 1. Kies een verzekeringspakket voor nog meer korting
  Je kunt vaak ook een reisverzekering en aansprakelijkheidsverzekering toevoegen aan jouw woonverzekering pakket. Ook hier heb je recht op extra korting. Doen dus!

 

 1. Voorkom oververzekering
  Kijk uit dat je niet bent oververzekerd. Voor een huurwoning is vaak geen opstalverzekering nodig. En misschien heb je een smartphone verzekering terwijl deze ook al wordt verzekerd met jouw inboedelverzekering. Je betaalt dan dubbel voor hetzelfde risico, en dat is niet nodig.

 

 1. Beveilig je huis

Een andere goede tip is het laten plaatsen van goed slot. Bij voorkeur een slot waarvoor je het politiekeurmerk veilig wonen kunt aanvragen. Je hebt dan namelijk recht op een extra korting. Doordat jouw huis goed beveiligd is, weten verzekeraars dat de kans op inbraak kleiner is. Het resultaat is een lagere premie, en dat is in jouw voordeel!

 

 1. Kijk of jouw woonverzekering nog past bij jouw situatie
  Misschien heb je jouw woonverzekering tien jaar geleden afgesloten. Het is verstandig om nog eens te kijken of deze polis wel past bij jouw situatie. Misschien is de waarde van jouw inboedel flink toegenomen, en ben je onderverzekerd. Maar het kan ook zijn dat je hetzelfde risico bij een andere verzekeraar veel goedkoper kan verzekeren. Via een vergelijkingswebsite kan je eenvoudig woonverzekeringen vergelijken en overstappen.

Reageren is niet mogelijk.